Τσακαλώτος: Καταψήφισε το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια» – Σε ποιες διατάξεις ψήφισε «παρών»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευκλείδης Τσκαλώτος δήλωσε ότι η «Νέα Αριστερά» καταψήφισε το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια» και εξήγησε σε ποιες διατάξεις ψήφισαν «παρών».

Αναλυτικά η ανάρτησή του κ. Τσακαλώτου

Όπως αναφέρει, η ψήφος κατά του νομοσχεδίου οφείλεται στην διαφορετική άποψη της Νέας Αριστεράς για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους. Αναφέρει επίσης ότι ψηφίσαν «παρών» μόνο σε διατάξεις που ενσωματώνουν την ευρωπαϊκή οδηγία του 2021 σχετικά με τη λειτουργία των servicers και ότι ψήφισαν «παρών» για τρεις διατάξεις της ονομαστικής ψηφοφορίας που αντιστοιχούν σε απαιτήσεις της εν λόγω οδηγίας.

Επισημαίνει ότι η κυριαρχία της δοξασίας της Νέας Αριστεράς, όσον αφορά την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, έχοντας παρουσιάσει στο παρελθόν ολοκληρωμένη πρόταση με δίκαιες ρυθμίσεις και προστασία των δανειοληπτών και της κύριας κατοικίας, οδηγεί στην αντίθεσή τους προς το ανωτέρω νομοσχέδιο.

Οι τρεις διατάξεις της ονομαστικής ψηφοφορίας που αναφέρει είναι εκείνες που εξυπηρετούν τους όρους της ευρωπαϊκής οδηγίας για τη λειτουργία των servicers, ενώ αναφορικά με τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει οι φορείς, περιλαμβάνονται διατάξεις λογαριασμών που εξασφαλίζουν την προστασία των δανειοληπτών.

Τέλος, εκφράζει την αποδοκιμασία του προς την κυβέρνηση για την ανεπαρκή αντιμετώπιση του ζητήματος των «κόκκινων δανείων» ως δείγμα της αδυναμίας της να υιοθετήσει ολοκληρωμένη προσέγγιση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα