Στη Θεσσαλονίκη, ο Τρεμόπουλος ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει συλλήψεις κατά της κοπής δέντρων κατά τη διάρκεια μιας κινητοποίησης.

Συνελήφθησαν 14 διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της κοπής δέντρων στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς. Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Οικολογία – Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες και αντιμετωπίζει δικογραφία για παράνομη βία, αντίσταση και εξύβριση. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η αστυνομική επιχείρηση και τις προσαγωγές μελών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου του Μιχάλη Τρεμόπουλου. Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τον Τρεμόπουλο αλλά του επέτρεψαν να μιλήσει στο κινητό του τηλέφωνο και να παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό. Όταν η συνέντευξη ολοκληρώθηκε, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να προσαγάγουν τον Τρεμόπουλο, ο οποίος αρνήθηκε να συνεργαστεί και τελικά συνελήφθη.

δειτε ακομα

δειτε ακομα