Τράπεζες – Βαρουφάκης: «Κάποιες πολιτικές μας μπορεί να οδηγήσουν στο κλείσιμο»

Ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν, υποστήριξε ότι οι πολιτικές του Βαρουφάκη μπορεί να οδηγήσουν στο κλείσιμο των τραπεζών. Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν θετικοί στο ενδεχόμενο σχηματισμού μιας «προοδευτικής κυβέρνησης» με τη συμμετοχή του ΜέΡΑ25 και του ΠΑΣΟΚ. Σε εκπομπή του Mega, η Νίκη Λυμπεράκη ρώτησε τον Έντμαν εάν οι πολιτικές του ΜέΡΑ25 μπορούν να οδηγήσουν στο κλείσιμο των τραπεζών, με τον Έντμαν να διαψεύδει αυτήν την άποψη.

Λυμπεράκη: Εσείς θέλετε να πάμε στη δραχμή; Να βγούμε από την ευρωζώνη θέλετε;

Έντμαν: Δεν επιδιώκουμε κάτι τέτοιο. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι κάποιες αυτονόητες πολιτικές.

Λυμπεράκη: Που μπορεί να φέρουν το κλείσιμο των τραπεζών…

Έντμαν: Μπορεί να έρθουν σε αντίθεση με τα προστάγματα των Βρυξελλών.

Λυμπεράκη: Άρα μπορεί να κλείσουν τις τράπεζες;

Έντμαν: Υπάρχει αυτή η πιθανότητα.

Λυμπεράκη: Σας ευχαριστώ πολύ.

Έντμαν: Και για αυτό θα είμαστε προετοιμασμένοι.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδη Έντμαν, επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του ότι οι πολιτικές του κόμματος μπορεί να οδηγήσουν στο κλείσιμο των τραπεζών. Στη συνέχεια, σε ανάρτησή του στο Twitter, υποστήριξε ότι αν η ρήξη με την ΕΕ οδηγήσει στο κλείσιμο των τραπεζών, το ΜέΡΑ25 θα είναι προετοιμασμένο με το σχέδιο ΔΗΜΗΤΡΑ.

Ο Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25. Είναι Ελληνοσουηδός με σπουδές σε Ιστορία και Πολιτική, καθώς και μεταπτυχιακό στην Πολιτική Κοινωνιολογία. Ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Φεβρουάριο του 2021, αντικαθιστώντας τον προηγούμενο εκπρόσωπο Τύπου, Μιχάλη Κριθαρίδη.

δειτε ακομα