Τουρνάς: Επαναπρόσληψη 2.500 Εποχιακών Πυροσβεστών

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ανακοίνωσε ότι 2.500 εποχιακοί πυροσβέστες θα επαναπροσληφθούν για την προστασία από φυσικές καταστροφές και θεομηνίες. Αυτό αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδίου για την θωράκιση της Πυροσβεστικής, με τις σχετικές διατάξεις να περιλαμβάνονται σε τροπολογία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.

Η επαναπρόσληψη αφορά 741 συμβασιούχους εποχιακούς πυροσβέστες του 2024, οι οποίοι υπηρετούσαν από το 2019 έως το 2023. Με αυτές τις προσλήψεις, θα καλυφθούν οι 2.500 θέσεις πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής. Επιπλέον, προγραμματίζεται διαγωνισμός για την κάλυψη όλων των θέσεων από το 2025 και έπειτα.

Επιπλέον, η τροπολογία προβλέπει τη ρύθμιση διαδικαστικών ζητημάτων σχετικά με την κατηγορία των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, με στόχο την ομογενοποίηση του προσωπικού. Επίσης, καλύπτεται το κενό που προέκυψε με τη μεταφορά προσωπικού στη νεοσυσταθείσα Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής.

Το σχέδιο επικεντρώνεται στην προετοιμασία για τη νέα αντιπυρική περίοδο και τη στήριξη των πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης. Ο κ. Τουρνάς επεσήμανε τη σημασία της συνέχισης του σχεδίου και την προσπάθεια για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών από καταστροφές.

δειτε ακομα

δειτε ακομα