Τον Μάρτιο λειτουργεί η πλατφόρμα για καταγγελίες εκφοβισμού στα σχολεία, δηλώνει η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη

Η υπουργός ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο ξεκινά η πλατφόρμα για την καταγραφή περιστατικών βίας στα σχολεία, καθώς και την έναρξη καμπάνιας κατά της βίας κατά ανηλίκων. Επιπλέον, υπάρχει ψήφιση για το επίδομα γέννας αυτή την Τετάρτη. Όσον αφορά τη στέγη, αναφέρθηκε ότι επιβεβαιώνονται οι αιτήσεις για δάνεια στέγης, με στόχο να παραχθούν πάνω από 20.000 νέα σπίτια προς το τέλος της χρονιάς.

Η κ. Ζαχαράκη περιέγραψε τη διαδικασία για την αύξηση του επιδόματος γέννησης και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τη στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων που καλούνται να υπηρετήσουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Επιπλέον, παρουσίασε τα προγράμματα στεγαστικής πολιτικής, όπως το “Σπίτι μου”, τα οποία έχουν ήδη οδηγήσει σε πολλές νέες κατοικίες.

Τέλος, αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται κοινή υπουργική απόφαση για την Κοινωνική Αντιπαροχή, ενώ εργάζεται προς την καταχώρηση όλων των δημόσιων κτηρίων εθνικά. Επίσης, σχεδιάζεται νέα στρατηγική για την αντιμετώπιση της βίας εναντίον ανηλίκων, με αναμενόμενη παράδοση του πλάνου τον Οκτώβριο του 2024.

δειτε ακομα

δειτε ακομα