Η ΝΔ εστιάζει στη Ροδόπη για τις εκλογές

Η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει μια ειδική εκστρατεία στην εκλογική περιοχή της Ροδόπης προκειμένου να ενισχύσει τα ποσοστά της στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ταυτόχρονα, οι καταγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την παρέμβαση του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής υπέρ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές επιβεβαιώνονται από τοπικά στελέχη του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα και αυτό έχει δώσει ακόμα περισσότερη βαρύτητα στην προσπάθεια της ΝΔ να διευρύνει την υποστήριξή της στην εν λόγω περιφέρεια, η οποία είναι γνωστή ως «ροζ» νομός στο εκλογικό χάρτη και είναι η περιοχή με το χαμηλότερο ποσοστό ψήφων στην Ελλάδα, καθώς στις προηγούμενες εκλογές το ποσοστό υποστήριξης της ΝΔ ήταν μόλις 27,06%.

Οι εκπρόσωποι της ΝΔ θα επισκεφθούν την περιοχή στις επόμενες δύο εβδομάδες, με την πρώην Υπουργό Εξωτερικών και υποψήφια της ΝΔ στα Χανιά, Ντόρα Μπακογιάννη, να ξεκινά τις περιοδείες από τη Ροδόπη στις 9 Ιουνίου. Την επόμενη εβδομάδα, θα ακολουθήσουν ο υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας, Κωστής Χατζηδάκης, και ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου. Επίσης, θα περιοδεύσει στη Ροδόπη ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής στην Ηλεία, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο στόχος των επισκέψεων είναι να αξιοποιηθούν οι διαπροσωπικές επαφές και η εμπειρία που έχουν τα στελέχη της ΝΔ στη μουσουλμανική κοινότητα. Επιπλέον, αναμένεται να γίνουν συναντήσεις με τους ανθρώπους και τις οργανώσεις της περιοχής για να γίνουν ακόμα πιο κοντινοί οι δεσμοί με την τοπική κοινωνία προκειμένου να εισακουστούν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της κοινότητας.

δειτε ακομα