Το σχέδιο της κυβέρνησης για μείωση των τιμών

Η κυβέρνηση προγραμματίζει την επιτάχυνση των μέτρων για τη μείωση του κόστους ζωής, με σκοπό να ανακουφίσει τα νοικοκυριά που πλήττονται από την υψηλή ανεργία και τα αυξημένα έξοδα. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις προσπάθειες που γίνονται για τη μείωση των τιμών σε πάνω από 1500 προϊόντα από τις αρχές του Μαρτίου. Αυτή η δράση συνδυάζεται με μέτρα για τον έλεγχο του πληθωρισμού και την πίεση στις τιμές στα καταστήματα.

Η κυβέρνηση επίσης προωθεί την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, με τον ελάχιστο μισθό να προγραμματίζεται να αυξηθεί το 2024. Τα μέτρα αυτά έχουν ως στόχο τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών και αποτελούν ανταπόκριση στην οικονομική αναταραχή των τελευταίων ετών.

Το υπουργείο Ανάπτυξης παρουσίασε νομοσχέδιο για τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση της ανάπτυξης. Το νομοσχέδιο προβλέπει μέτρα για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, την χρηματοδότηση και την προστασία των καταναλωτών, καθώς και την αντιμετώπιση των πλασματικών εκπτώσεων.

Συνολικά, οι προσπάθειες της κυβέρνησης επικεντρώνονται στη μείωση του κόστους ζωής και τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών, με στόχο την οικονομική ανάκαμψη και την ενίσχυση της ανάπτυξης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα