Το πρόγραμμα του Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε από το Νταβός της Ελβετίας, αλλά ετοιμάζει τις αποσκευές του για τις εξίσου παγωμένες Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες βιώνουν έναν από τους πιο σκληρούς χειμώνες. Το ταξίδι αυτό θα διαρκέσει λίγα 24ωρα αλλά το πρόγραμμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού θα είναι πυκνό με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και επαφές με την ομογένεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη και έπειτα θα βρεθεί στο Σικάγο για επαφές με τους Έλληνες της διασποράς και για να τους ενημερώσει για την επιστολική ψήφο ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Η αφρόκρεμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας και του τραπεζικού συστήματος θα επανασυστήσουν την Ελλάδα στο ελληνικό επενδυτικό συνέδριο της JPMorgan με τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας Τζέιμι Ντάιμον – ο οποίος έχει και ελληνική καταγωγή – να συναντά τον πρωθυπουργό, ενώ στο περιθώριο θα γίνουν πολλές επαφές.

Οι εισηγμένες εταιρείες που θα δώσουν το «παρών» στο συνέδριο θα είναι οι Aegean, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, Attica Bank, Ελλάκτωρ, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Hellenic Energy, Ιntrakat, Lamda Development, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Πειραιώς και Τιτάν, ενώ από μη εισηγμένες εταιρείες θα είναι αντιπρόσωποι από τον όμιλο Olympia Group του Πάνου Γερμανού, την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Grivallia, την εταιρεία πιστοποιήσεων PeopleCert, το CVC Greece και την Τράπεζα Κύπρου.

«Η επενδυτική εξωστρέφεια του Μεγάρου Μαξίμου θα έχει διάρκεια», τόνιζαν συνεργάτες του πρωθυπουργού καθώς το ταξίδι στη Νέα Υόρκη θα ακολουθήσει και εκείνο στην Ινδία στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας μια αποτίμηση της παρουσίας του στο Νταβός μίλησε για την αρχή ενός μακροχρόνιου κύκλου ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία ενώ στηνπρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloombergπεριέγραψε την εικόνα της Ελλάδας σήμερα λέγοντας:«Έχουμε βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον. Πιστεύω ότι αλλάξαμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, διότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούσαν να θεωρούν την Ελλάδα ως «χαμένη υπόθεση». Η Ελλάδα δεν είναι πια μια «χαμένη υπόθεση». Είναι μια πολύ επιτυχημένη οικονομία και αυτό προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον».

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ θα ξεκινήσει την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου από τη Νέα Υόρκη με τον ίδιο να παραβρίσκεται στα εγκαίνια Έκθεσης Κυκλαδικής Τέχνης στο ΜΕΤ, ενώ στις 25 του μήνα θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Columbia.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για το Σικάγο, και εκεί στο Ελληνικό Εθνικό Μουσείο (National Hellenic Museum), θα παρατεθεί προς τιμήν του δεξίωση από την ομογένεια.

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα έχει πρωινό εργασίας με επιχειρηματίες στο Chicago Council on Global Affairs, όπου και εκεί θα εστιάσει στις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα.

Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται επίσημες και ανεπίσημες συναντήσεις με διευθυντικά στελέχη μεγάλων εταιριών από διάφορους χώρους – real estate, ενέργειες, τράπεζες και κινηματογραφική βιομηχανία – που εδρεύουν στο Σικάγο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα