Το “όχι” των ομογενών στο Κογκρέσο για τα F-16 που ζητά η Τουρκία

Με μια νέα εκστρατεία που ανατρέπει τα δεδομένα, το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) αποκρίνεται δυναμικά στις αυξανόμενες προσπάθειες της Τουρκίας για την αγορά νέων αεροσκαφών F-16 και πακέτων αναβάθμισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτή τη φορά, το HALC καλεί όλα τα μέλη του να στείλουν επιστολές στους βουλευτές και τους γερουσιαστές τους, ζητώντας από αυτούς να αναλάβουν δράση και να απαιτήσουν από την Τουρκία να μην αγοράσει τα F-16 όσο εξακολουθεί να ακολουθεί την ίδια επιθετική πολιτική που απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο.

Επιπλέον, η επιστολή αναφέρεται και στον νέο υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, ο οποίος έχει ορκιστεί να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας του και την “Γαλάζια Πατρίδα”. Αναγνωρίζεται ότι πρόκειται για μια αναθεωρητική δοκιμασία που εκφράζει τις επεκτατικές φιλοδοξίες της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Θυμίζεται επίσης ότι σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο CNN, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, ανέφερε για την Τουρκία ότι “διαμορφώνει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, αλλά μια πολιτική που μας επιτρέπει να έχουμε μια εποικοδομητική σχέση μαζί της, ακόμα και στον αμυντικό τομέα, όπου το κύριο αίτημα του προέδρου Ερντογάν προς τον πρόεδρο Μπάιντεν είναι να παράσχουν οι ΗΠΑ μαχητικά F-16, τα οποία ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να παραχωρήσει”.

δειτε ακομα