Το μεγάλο πρόβλημα του Μεγάρου Μαξίμου

Με μεγάλο ενδιαφέρον και με αυξανόμενη προσοχή παρακολουθούν στο Μέγαρο Μαξίμου τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τόσο όσον αφορά την πρόθεση ψήφου όσο και τα ποιοτικά στοιχεία.

Αν και το θέμα μπορεί να μην έχει φτάσει σε κρίσιμα επίπεδα και να θεωρείται διαχειρίσιμο, η εικόνα στη δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας δεν φαίνεται να είναι θετική. Συγκεκριμένα, οι διαρροές συνεχίζονται και όλο και περισσότεροι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναγνωρίζουν ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές θα αποτελέσουν μια ευκαιρία για ένα τμήμα παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ να εκφράσουν διαμαρτυρία. Παράλληλα, φαίνεται ότι αυτή τη διαμαρτυρία απορροφά η “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία έχει υψηλά ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι πρόσφατες εκλογές έδειξαν ότι η δεξιά και η ακροδεξιά κερδίζουν έδαφος στο ελληνικό κοινοβούλιο, με τη Νέα Δημοκρατία, την “Ελληνική Λύση”, τη “Νίκη” και τους “Σπαρτιάτες” να ξεχωρίζουν.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκοπήσεις της MRB και της Opinion Poll, η “Ελληνική Λύση” συγκεντρώνει 7,8% και 10,2% αντίστοιχα, εμφανίζοντας ως τέταρτη δύναμη.

Η επικράτηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι προφανής στην αντίδραση από τη δεξιά πτέρυγα των ψηφοφόρων της ΝΔ, που αντιτάχθηκαν στην ισότητα στο γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφυλοφίλων.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι θα επιχειρήσει να επανασυνδεθεί με τη δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου, προκειμένου να μειωθούν οι διαρροές ενόψει των ευρωεκλογών.

Η επιστροφή στα καθημερινά θέματα της καθημερινής ζωής, με έμφαση στην καταπολέμηση της διαφθοράς, είναι η προτεραιότητα, ενώ η αστυνόμευση αποτελεί βασικό θέμα για τη μελλοντική κυβέρνηση.

δειτε ακομα

δειτε ακομα