Το ΚΚΕ εναντίον των Μη Κρατικών Πανεπιστημίων

Μετά την απεργία που πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο μετά το τραγικό ατύχημα στο σιδηροδρομικό σταθμό των Τεμπών, το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι μια από τις σημαντικές προτεραιότητες του ΚΚΕ.

Περισσότεροι από 195 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα στα Προπύλαια στις 12.00, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ο στόχος είναι να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στην κυβερνητική πλειοψηφία μέσω αυτής της μαζικής κινητοποίησης.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εξαπέλυσε μια επίθεση κατά της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας την για συκοφαντία και γελοιοποίηση.

Οι δηλώσεις του Κουτσούμπα χαρακτηρίστηκαν ως ακραίες και σεξιστικές, με τις αντιδράσεις να είναι έντονες από πλευράς διαφόρων πολιτικών παραγόντων.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απήντησε στις δηλώσεις του Κουτσούμπα, χαρακτηρίζοντάς τες ως απαράδεκτες και σεξιστικές και καλώντας το ΚΚΕ να ζητήσει συγνώμη γι’ αυτές.

δειτε ακομα

δειτε ακομα