Ο Θεοδωρικάκος αναφέρει για τον Βαρουφάκη: “Αυτό είναι το αληθινό, αν και δεν εξυπηρετεί όλους”.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρεται στη σύλληψη του 17χρονου που ευθύνεται για την επίθεση στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στα Εξάρχεια. Η αστυνομία ταυτοποίησε τα μέλη της ομάδας των αναρχικών που δράστηκαν κατά τον Βαρουφάκη, και ο 17χρονος από το Μαρούσι συνελήφθη στις 10 Μαρτίου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά τρία άτομα και αναζητούνται οι δύο από αυτά.

Στην ανάρτησή του στο Twitter, ο Τάκης Θεοδωρικάκος γράφει: “Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από τη ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 Γ. Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν δεν βολεύει κάποιους…”

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια. Ο Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτηση στο Twitter ευχαρίστησε το προσωπικό του Ευαγγελισμού για τη φροντίδα του και έκανε λόγο για “μπράβους της νύχτας” που επιτέθηκαν κατά του και επικαλέστηκαν παραποιημένα ότι ψήφισε υπέρ του Μνημονίου.

Το χρονικό της επίθεσης

Δύο άτομα μπήκαν στο μαγαζί στα Εξάρχεια και πήγαν προς το μέρος του Γιάνη Βαρουφάκη. Ενώ εκείνος τους παρότρυνε να μιλήσουν έξω για να μη δημιουργηθεί αναστάτωση στο χώρο, όταν βγήκε έξω βρέθηκε αντιμέτωπος με 5-6 άτομα, τα οποία τον επιτέθηκαν, τον έριξαν κάτω και τον χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τον χτυπούσαν ακόμα και με κλωτσιές στο κεφάλι.

δειτε ακομα