Ο Θεοδωρικάκος μιλά για την τραγωδία στα Τέμπη: “Έχουμε υπογράψει ένα συμβόλαιο αλήθειας με τον Έλληνα λαό”

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στην εθνική τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη και, την Κυριακή (12/03), δήλωσε πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. “έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο αλήθειας με τον ελληνικό λαό”.

Σε σχετική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός δήλωσε ότι πρέπει να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη και ότι αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός ζητά με πολύ μεγάλη ταχύτητα τη διευθέτηση του θέματος. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν και να δοθούν οι ποινές που πρέπει σε αυτούς που έχουν προκαλέσει αυτό τον πόνο.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η προσωπική ευθύνη δεν αντικαθίσταται από κανέναν, ιδίως σε ό,τι αφορά τα παράλειψα και τις αμέλειες των αρμόδιων αξιωματούχων. Η δικαιοσύνη διεξάγει έρευνα με ταχύτατο ρυθμό και θα φέρει αποτελέσματα, τόνισε ο ίδιος.

Όσον αφορά τους αστυνομικούς που δούλεψαν για να γίνει η ταυτοποίηση των ανθρώπων που είχαν χάσει τη ζωή τους στα Τέμπη, οι οποίοι υπερέβαλαν εαυτούς και επέδειξαν μεγάλη εργασιακή δεινότητα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τους ευχαρίστησε από καρδιάς.

Σε γενικές γραμμές, ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο αλήθειας με τον ελληνικό λαό και στηρίζεται σε μια σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης, και αυτό ισχύει όχι μόνο για τις καλές ημέρες αλλά και για τις δύσκολες.

δειτε ακομα