Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας έπρεπε να διαγράψει τον Φερχάτ Οζγκιούρ για όσα είπε για τη Θράκη

Τη διαγραφή του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Φερχάτ Οζγκιούρ, ζήτησε ο πρώην υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή τις δηλώσεις του για την μουσουλμανική μειονότητα στην Έβρο. Ο κ. Θεοδωρικάκος θεωρεί ότι οποιοσδήποτε αναφέρεται στην ύπαρξη της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, θα έπρεπε να αποβληθεί από το κόμμα. Οι θέσεις του Αξιωματικού Συνασπισμού έπρεπε να είναι σαφείς γι’ αυτό το ζήτημα, προκειμένου να μη δημιουργηθεί σύγχυση ανάμεσα στους ψηφοφόρους του κόμματος, είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Παρόλα αυτά, ο κ. Θεοδωρικάκος διαφώνησε με την άποψη ότι οι μουσουλμάνοι δεν θα πρέπει να εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι μουσουλμάνοι ψηφοφόροι στη Θράκη έχουν το δικαίωμα να διαχειρίζονται τα ζητήματά τους μέσω του Κοινοβουλίου και η εκπροσώπηση τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι απαραίτητη, χωρίς βέβαια την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι απαιτείται από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να παρεμβαίνει ενεργά στο ζήτημα και να διαγράψει αυτούς τους υποψηφίους από τη ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Πνευματικού, ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε τις δηλώσεις απαράδεκτες και τόνισε ότι δεν αντιπροσωπεύουν τη Νέα Δημοκρατία. Η πρώτιστη αξία που υπηρετεί η ΝΔ είναι η ανθρώπινη ζωή, όπως φαίνεται από τις ενέργειές της στην πανδημία του κοροναϊού. Η πρότερητη του κόμματος για την επόμενη τετραετία είναι η ανασυγκρότηση και η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

δειτε ακομα