Θεοδωρικάκος: Η αστυνομία παρέχει διακριτική προστασία στην 12χρονη – Υπό εξέταση η καταγγελία για επίθεση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε για την καταγγελία επίθεσης σε μια 12χρονη από κουκουλοφόρο στο σπίτι της και τόνισε πως η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση. Επίσης, αναφέρθηκε σε άλλα θέματα όπως η προκλητική αποφυλάκιση παιδεραστή στην Κρήτη, οι συμμορίες ανηλίκων, η μαφία της Μυκόνου, η δολοφονία Καραϊβάζ και ο φράχτης στον Έβρο.

Σχετικά με την καταγγελία επίθεσης στη 12χρονη, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως η αστυνομία προστατεύει την ανήλικη διακριτικά και ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι προηγούμενες καταγγελίες για περιστατικά. Επιπλέον, καταδίκασε την πολιτική χρήση της υπόθεσης από την αξιωματική αντιπολίτευση και τα ψέματα που αυτή διαδίδει.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την αντίθεσή του σε κάθε είδους εγκληματική συμπεριφορά και τόνισε πως οι υπεύθυνοι πρέπει να δικαστούν και να πάνε στη φυλακή.ου, τότε άλλοι θα αναλάβουν αυτό το ρόλο. Οι συμμορίες ανηλίκων είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε σοβαρά. Είναι ένα πρόβλημα που αφορά την ασφάλεια των παιδιών μας και δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Η αστυνομία και η δικαιοσύνη πρέπει να επιβάλλουν το νόμο και να διασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών μας. Πρέπει να ενισχύσουμε τις προληπτικές δράσεις και την εκπαίδευση των παιδιών μας για την ασφάλειά τους. Πρέπει να ενημερώνουμε τους γονείς και τους κηδεμόνες για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους και να τους ενθαρρύνουμε να ασχοληθούν με τη ζωή των παιδιών τους. Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των παιδιών μας και να τους προστατεύσουμε από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή.ες περιοχές όπου υπάρχουν προβλήματα με την εγκληματικότητα και τη βία», εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος. Παράλληλα, τόνισε ότι η αστυνομία δεν μπορεί να λύσει μόνη της το πρόβλημα της εγκληματικότητας και της βίας στην κοινωνία. Απαιτείται συνεργασία μεταξύ των διαφόρων φορέων και κοινοτήτων, όπως η οικογένεια, το σχολείο και η αυτοδιοίκηση, για να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα των συμμοριών ανηλίκων και της βίας που εκδηλώνεται από αυτές. Επισήμανε ότι αυτό το φαινόμενο είναι οριζόντιο σε όλες τις κοινωνικές κατηγορίες του πληθυσμού και υπάρχει σε όλες τις γειτονίες του λεκανοπεδίου της Αττικής και παντού. Τόνισε ότι η πρόληψη είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και ότι η οικογένεια και το σχολείο έχουν σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Τέλος, αναφέρθηκε στη μαφία στη Μύκονο και τις συλλήψεις που έγιναν πρόσφατα. Εξήγησε ότι η αστυνομία έχει συνεργασία με τη σχολική κοινότητα και έχουν εκπαιδευτεί ειδικοί αξιωματικοί για την πρόληψη της εγκληματικότητας στα σχολεία. Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των αστυνομικών στη Μύκονο κατά 100 μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε για την ασφάλεια στη χώρα και την ενίσχυση της από την αστυνομία. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αποστολή 1.200 αστυνομικών σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας για την ενίσχυση της ασφάλειας σε αυτές τις κρίσιμες υποδομές και στην τοποθέτηση 3.700 αστυνομικών στις γειτονιές της Αττικής. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αύξηση των περιπολιών στην Αττική και στην εξιχνίαση του 90% των δολοφονιών το έτος 2022.

Σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι θα γίνει το παν για να βρεθούν οι ενόχοι και ότι η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο θέμα του φράχτη του Έβρου και τις μομφές της αντιπολίτευσης για την επέκτασή του, τονίζοντας ότι η ΕΛ. ΑΣ το 2022 σταμάτησε την είσοδο στην Ελλάδα σε 265.000 παράνομους μετανάστες και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει χαμένα σε αυτό το θέμα.Πριν από πέντε χρόνια, παρανόμως εισήλθαν στην Ελλάδα και χτύπησαν μια εβραϊκή συναγωγή. Η ασφάλεια των συνόρων είναι σημαντική και η κατασκευή ενός φράχτης είναι η εισήγηση της ηγεσίας και του στρατού και της ΕΛ. Αναλαμβάνουν την ευθύνη για την προστασία των συνόρων. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023, αν η ΝΔ είναι στην κυβέρνηση. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ζητά την κατασκευή του φράχτη στα σύνορα του Έβρου. Ο κ. Θεοδωρικάκος προτείνει στον ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφτούν την περιοχή και να μιλήσουν με τους ανθρώπους για να καταλάβουν την ανάγκη για την κατασκευή του φράχτη.

δειτε ακομα

δειτε ακομα