Τέσσεροι Καθηγητές Πανεπιστημίου Προτείνουν Ενιαία Κέντρο-Αριστερά

Με αφορμή τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, τέσσερις καθηγητές πανεπιστημίου υπογράφουν ένα άρθρο όπου εξηγούν την ανάγκη ανασύνθεσης στον προοδευτικό πολιτικό χώρο και την επιλογή ενός υποψηφίου πρωθυπουργού.

Οι Ξενοφών Κοντιάδης, Αντώνης Λιάκος, Γιώργος Σωτηρέλης και Νίκος Μαραντζίδης αναφέρουν πως η αποχή και τα ποσοστά που έλαβαν τα κυρίαρχα κόμματα προκαλούν ανησυχίες, καλώντας τους “μη ενταγμένους προοδευτικούς” να δράσουν για την επανένωση του προοδευτικού χώρου.

Το άρθρο των τεσσάρων καθηγητών ξεκινάει με μια απόπειρα ανάλυσης του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, εστιάζοντας στη συνεχή υποβάθμιση της πολιτικής αξιοπιστίας. Αναφέρει την ανάγκη για ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος με ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ενός νέου προοδευτικού πόλου δύναμης.

Εξετάζοντας το τοπίο μετά τις εκλογές, οι καθηγητές ασκούν κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης, τονίζοντας την ανάγκη για διαφορετικές και πειστικές εναλλακτικές λύσεις.

Με σαφή επικέντρωση στη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού προγράμματος και στην επιλογή κοινού υποψηφίου για πρωθυπουργό, οι καθηγητές εξέρχονται ως φωνή λογικής και ανάλυσης, προσκαλώντας όλα τα κόμματα να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή τη διαδικασία.

Η δέσμευσή τους για την υπεράσπιση των κοινών αξιών της προόδου και της δημοκρατίας αναδεικνύει την ανάγκη για μια στρατηγική συνεργασίας που θα οδηγήσει σε πραγματική αλλαγή.

δειτε ακομα

δειτε ακομα