Τέμπη: Δικηγόρος υποδεικνύει εδώλιο για τον Καραμανλή, αν γνώριζε ότι δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας.

Ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων, Απόστολος Λύτρας, κατηγορεί πολιτικούς και κατηγορούμενους για τη μετατόπιση ευθυνών σχετικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο κ. Λύτρας αναφέρει ότι οι οικογένειες των θυμάτων είναι εξοργισμένες για το γεγονός ότι οι πολιτικοί επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον και δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη τους. Επίσης, ο κ. Λύτρας εκτιμά ότι οι ποινές που θα επιβληθούν στους ενόχους δεν θα είναι τόσο μεγάλες, αν και μπορεί να στοιχειοθετηθεί ο δόλος. Τέλος, υπενθυμίζει ότι η 19χρονη Αναστασία δεν κατάφερε να επιβιώσει της σύγκρουσης.Ο δικηγόρος των θυμάτων της τραγωδίας στο Αίγιο, Αλέξανδρος Λύτρας, δήλωσε ότι οι ένοχοι δεν θα βρεθούν στη φυλακή για όλη τους τη ζωή και ότι πολύ δύσκολα θα δούμε ανθρώπους να μπαίνουν στη φυλακή για πάρα πολλά χρόνια. Η ποινή της ισοβίου καθείρξεως είναι δύσκολο να επιβληθεί και είναι μέχρι ισόβια, από κάθειρξη 15 ετών το κάθε αδίκημα μέχρι ισόβια. Τα υπόλοιπα 2 ποινικά αδικήματα τιμωρούνται μέχρι 5 χρόνια για την κάθε μία ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Εάν δείτε μια ποινή κατά συγχώνευση στην περίπτωση που δεν οδηγηθεί το δικαστήριο στην ποινή της ισοβίου καθείρξεως, κατά συγχώνευση οι ποινές θα είναι μεγάλες, ωστόσο η έκτιση των ποινών δεν είναι αυτή που ακούμε, είναι τα 3/5 της ποινής.

Ο δικηγόρος αναφέρει ότι οι ένοχοι δεν περνούν τη ζωή τους στη φυλακή και ότι είναι δύσκολο να επιβληθεί η ποινή της ισοβίου καθείρξεως. Επιπλέον, εάν το υπουργείο Μεταφορών και ο υπουργός γνώριζαν ότι δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, θα πρέπει να βρεθούν κατηγορούμενοι. Η ανάκριση από Εφέτη Ανακριτή θα καθυστερήσει τη διαδικασία και οι διαδικασίες μπορεί να διαρκέσουν ακόμα και 1-2 μήνες.

Συνολικά, ο δικηγόρος των θυμάτων της τραγωδίας στο Αίγιο επισημαίνει τη δυσκολία επιβολής της ποινής της ισοβίου καθείρξεως και την ανάγκη για εφαρμογή μέτρων ασφαλείας στα μέσα μεταφοράς.

δειτε ακομα