Τα μετεκλογικά σχέδια της κυβέρνησης

Ποιο είναι το κρίσιμο αποτέλεσμα των αυριανών εκλογών και τι περιμένεται στο Κοινοβούλιο αυτές τις μέρες, με τις διακοπές λειτουργίας να μας κρατούν σταθερά;

Οι εκλογές αυτές αποτελούν όχι μόνο την εκλογή εκπροσώπων μας στην Ευρώπη αλλά και μια ευκαιρία για μια εσωτερική αναδιοργάνωση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Αυτό θα επηρεάσει σαφώς και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις και τη δυναμική της στη Βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι επιθυμεί γρήγορες μεταρρυθμίσεις ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η αντιπολίτευση σε γενικές γραμμές εκφράζει τη διαφωνία της και εκφράζει αντίθετη άποψη για το Μέγαρο Μαξίμου. Τι πρόκειται να συμβεί όμως μετά τις εκλογές;

Όλα αυτά δείχνουν τη δυναμική των κοινοβουλευτικών κομμάτων πριν από την επανέναρξη της νομοθετικής δραστηριότητας. Ανάμεσα στα θέματα που συζητούνται είναι η επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εκλογές και οι νέοι νόμοι που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα ξεκινήσει η νέα φάση των νομοθετικών διαδικασιών και πώς θα αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες όπως ο κανονισμός της Βουλής και το ζήτημα με τους “Σπαρτιάτες”.

δειτε ακομα

δειτε ακομα