Τα βασικά ζητούμενα των εκλογών της 25ης Ιουνίου

Η εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα πλησιάζει και οι ψηφοφόροι καλούνται να δώσουν τις απαντήσεις τους με τρία βασικά ερωτήματα: ποιο κόμμα θα καταφέρει να σχηματίσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, ποιο θα είναι το δεύτερο κόμμα και ποια κόμματα που έμειναν οριακά εκτός της Βουλής θα καταφέρουν να εκπροσωπηθούν στο νέο κοινοβούλιο.

Το βασικό ερώτημα είναι αν θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση στη χώρα μετά τις εκλογές. Η ποσόστωση του 16% των ψήφων είναι απαραίτητη για την αυτοδυναμία και όσο μειώνεται το ποσοστό των εκτός Βουλής, τόσο αυξάνει ο πήχης για αυτοδυναμία.

Πέραν αυτού των ψηφοφόρων που ψηφίζουν τη Νέα Δημοκρατία στην δεξιά σκάλα θα πρέπει να επικεντρωθεί ιδιαίτερη προσοχή και στους ψηφοφόρους που προέρχονται από την κεντροαριστερά. Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη έφτασαν κοντά στο 3% των ψήφων και έχουν σημαντικές πιθανότητες να εκπροσωπηθούν στο κοινοβούλιο.

Πέραν των εκλογικών αυτών ζητημάτων που αναμένεται να δώσουν την απάντηση στις 25 Ιουνίου, υπάρχει και ένα ακόμη ερώτημα. Κατά πόσον θα διαμορφωθεί μια προοπτική μακράς κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά από τις εκλογές.

δειτε ακομα

δειτε ακομα