Συζήτηση της Κυρίας Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Σπίτι Μου 2»: Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και προς εξέταση το ηλικιακό όριο 40-50

Στην τηλεόραση εκφράστηκε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, για τα προγράμματα στέγασης με το όνομα «Σπίτι Μου», αναφέροντας ότι οι συζητήσεις για το «Σπίτι Μου 2» βρίσκονται σε καλό δρόμο και προβλέπεται να επικεντρωθούν σε άτομα ηλικίας 40-50.

Αναφερόμενη στην προηγούμενη περίοδο του προγράμματος, ανέφερε ότι πάνω από 6.660 δάνεια έχουν εκταμιευτεί για νέα ζευγάρια μέχρι 39 ετών, με στόχο περισσότερα από 9.200 ζευγάρια να βρουν το δικό τους σπίτι μέχρι το τέλος της χρονιάς. Εξέφρασε επίσης την πρόθεση για διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους για την πρόσβαση σε δύο δισ. ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθεί το «Σπίτι Μου 2».

Επικαιροποίησε επίσης το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», αυξάνοντας την επιδότηση από 40% σε 60% και εξετάζοντας την αύξηση του επιτρεπόμενου ορίου παρεμβάσεων από 10.000 σε 15.000.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση της κυβέρνησης στα Airbnb, ανέφερε ότι πρόκειται να τεθεί όριο για τη λειτουργία τους και ότι σύντομα θα διεξαχθεί διαγωνισμός για κοινωνική αντιπαροχή, ως μέρος της χρήσης των εδαφών του δημοσίου για την κατασκευή πολυκατοικιών.

Σε ό,τι αφορά τη δημογραφική πολιτική, αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας και της αναμονής για την υλοποίηση παρεμβάσεων στον τομέα της στέγασης και της υποστήριξης των οικογενειών.

Τέλος, ανακοίνωσε την επέκταση της κάλυψης των προγραμμάτων για παιδιά, με περισσότερα από 173.000 παιδιά να επωφεληθούν από κέντρα δραστηριοτήτων. Επισήμανε τη δέσμευση της κυβέρνησης να προωθεί δράσεις που αφορούν στις οικογένειες.

δειτε ακομα

δειτε ακομα