ΣΥΡΙΖΑ: Τρεις πρόεδροι στο ίδιο κόμμα

Χθες, σε μια συζητηση για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστημια, το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εμφάνισε τρεις πρόεδρους να παρεμβαίνουν σχεδόν ταυτόχρονα, δίνοντας έναν πολύχρωμο χαρακτήρα στη σκηνή της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος, Στ. Κασσελάκης, παρενέβη μέσω κοινωνικών δικτύων, ενώ ο πρώην πρόεδρος Alex Tsipras εξέφρασε τις αντιδράσεις του σχετικά με το νέο νομοσχέδιο.

Η παρουσία τριών προέδρων δείχνει τις τρεις διαφορετικές τάσεις που υπάρχουν στο κόμμα αυτή τη στιγμή. Ενώ οι ομαδοποιήσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη, η πολυπλοκότητα αυτή καθορίζει τον τρόπο που λειτουργεί το κόμμα.

Σε ένα απόσπασμα, ο κ. Φάμελλος ανταπάντησε στον πρωθυπουργό και ανέφερε την εμπειρία του στους αγώνες για δικαιώματα, ενώ ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε το νέο νομοσχέδιο. Ετσι, κάθε πρόεδρος εξέφραζε διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, καταδικάζοντας τη δυνατότητα δημιουργίας κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, ενώ απήγγειλε τη συνέχιση του αγώνα για ισότητα στη μόρφωση.

δειτε ακομα

δειτε ακομα