ΣΥΡΙΖΑ: Συγκέντρωση Υπογραφών για Αναβολή Εκλογών – Ο Κασσελάκης αναφέρει: «Δεν μπορώ να γίνω Ιφιγένεια»

Διαδεχόμενος εντάσεις φαίνεται να είναι το παρασκήνιο εντός του ΣΥΡΙΖΑ, μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συλλέγουν υπογραφές για την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου, σύμφωνα με αναφορές. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε μπροστά από το τραπέζι όπου συγκεντρώνονταν οι υπογραφές για την αναβολή των εκλογών, αλλά αρνήθηκε να υπογράψει με την επιχειρηματική αναφορά: «Λυπάμαι δεν μπορώ. Δεν μπορώ να γίνω Ιφιγένεια».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, εξέφρασε αντίθεση προς την πιθανή διεξαγωγή νέων εκλογών, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να εμπλακούν ξανά σε αυτήν την ιστορία λόγω των ευρωεκλογών που ακολουθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κοντινούς πηγές, ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά «καθαρές λύσεις», προτείνοντας την ανάγκη για διευκρίνιση του τοπίου μέσω της ενασχόλησης της βάσης του κόμματος, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος και άλλα στελέχη υποστηρίζουν την αναβολή των εκλογών. Παράλληλα, δεκτικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη συγκεντρώνουν υπογραφές εναντίον της διεξαγωγής εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σε ομιλία του ότι δεν είναι πρόεδρος υπό προθεσμία και ότι, εάν υπάρξει αντίπαλος, θα γίνει εκ νέου εκλογή αρχηγού από τη βάση, ανταποκρινόμενος στην επίθεση του Αλέξη Τσίπρα πριν από την έναρξη του Συνεδρίου.

Ωστόσο, μετά τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν χθες και φέρανε την Όλγα Γεροβασίλη ως πιθανή αντίπαλο του Κασσελάκη, ορισμένα στελέχη φαίνεται ότι τάσσονται υπέρ της θέσης ότι η εκλογή αρχηγού θα επηρεάσει αρνητικά την ενότητα του κόμματος και θα πρέπει να αναβληθεί μετά τις ευρωεκλογές.

Τα φώτα επικεντρώνονται στην λήψη θέσης από την Όλγα Γεροβασίλη και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος.

δειτε ακομα

δειτε ακομα