ΣΥΡΙΖΑ: Στον σκοτεινό αστερισμό του Οζγκιούρ Φερχάτ

Το «καρφί» κατά του Αλέξη Τσίπρα από τον Νίκο Φίλη για την επιλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ ως υποψηφίου στη Ροδόπη, επικεντρώνει το ενδιαφέρον καθώς παραμένει αναπάντητο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας στην έκτακτη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ζάππειο Μέγαρο, μετέφερε την προεκλογική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της οικονομίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Όταν του ρωτήθηκε σχετικά με τον Φερχάτ, τον χαρακτήρισε «πέμπτη φάλαγγα», αν και είπε ότι οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν προκύπτουν από ιδιαίτερες δυσκολίες στη δημιουργία των ψηφοδελτίων στη Ροδόπη. Εξάλλου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Real FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου, είπε αρχικά ότι δεν είχε ιδέα για τις δηλώσεις του Φερχάτ σχετικά με τους Τούρκους στη Θράκη, αλλά στη συνέχεια επέμεινε ότι δεν είναι αυτός που αποφασίζει για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και δεν κατανοεί για ποιον λόγο επικρίνεται.

Όσον αφορά την προεκλογική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας δήλωσε στη συνέντευξή του ότι, αν εκλεγεί, θα στείλει ένα μεσοπρόθεσμο στις Βρυξέλλες, καθώς κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για κρυφή ατζέντα και άκρα δραστηριοποίηση προς όφελος πολυεθνικών εταιρειών και φορολογικών παραδείσων. Επίσης, επισήμανε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει υποβάλει το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδος για την τριετία 2024-2026 που δεν περιλαμβάνει προεκλογικές εξαγγελίες για την προνοιακή πολιτική, την υγεία και την παιδεία, προκειμένου να αποδείξει τον Μητσοτάκη ότι πρόκειται για ψευδείς υποσχέσεις.

δειτε ακομα