ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον Μαρινάκη: “Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τα όσα έχει δηλώσει ο Κασσελάκης για το πρόγραμμά μας”

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ζητήσει τη συζήτηση της πρότασης νόμου για την ακρίβεια στη Βουλή – Η κοινωνία να διαμορφώσει την άποψή της για τη ρεαλιστικότητα και το κόστος.

Έντονη απάντηση στη παραποίηση του Μαρινάκη σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «φέρεται σαν να μην καταλαβαίνει όσα έχει επανειλημμένα δηλώσει» σχετικά, ο Στ. Κασσελάκης.

Στέφανος Κασσελάκης / Αυτό είναι το σχέδιό που θα μεταμορφώσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό κόμμα

Όπως επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, «ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ζητήσει τη συζήτηση της πρότασης νόμου του κόμματος για τη ακρίβεια σύμφωνα με τον Κανονισμό λειτουργίας της Βουλής, ώστε ολόκληρη η κοινωνία να ακούσει και να διαμορφώσει τη γνώμη της για το αν είναι ρεαλιστικές, κοστολογημένες και ανακουφίζουν τους πολίτες από τις ανυπέρβλητες επιβαρύνσεις που έχει προκαλέσει η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης μπορεί να ηρεμεί: το σύνολο της κυβερνητικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμο όπως πρέπει. Ως τότε, ο κ. Μαρινάκης και η κυβέρνησή του θα ήταν καλό να εστιάσουν στην ακρίβεια που πρέπει να διασφαλίσουν, αντί να παρατηρούν την αύξηση των τιμών στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας το καλοκαίρι, περιμένοντας το φθινόπωρο», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τελειώνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί, αναφορικά με το ευαίσθητο θέμα των υποκλοπών, την κυβέρνηση να σταματήσει να προσποιείται ότι σέβεται τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης, καθώς «δύο χρόνια η Δικαιοσύνη παραμένει αδρανής προκλητικά».

Επίσης, νωρίτερα, ο Παύλος Μαρινάκης, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολίασε ότι: “Με τον πιο κυνικό τρόπο, από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε στους πολίτες ότι τελικά δεν έχουν πρόγραμμα και τους είπε ελάτε να το φτιάξουμε από αρχή. Ενώ πριν τις ευρωεκλογές μιλούσε για πρόγραμμα. Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος που δεν δέχθηκε να έρθει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να συζητήσουμε το πρόγραμμά του, για να δούμε πώς γίνεται να λυθούν μαγικά προβλήματα με λεφτόδεντρα που έχουν ξεραθεί”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Ο κ. Μαρινάκης κάνει ότι δεν καταλαβαίνει όσα έχει επανειλημμένα δηλώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με το πρόγραμμα του κόμματος.

Ο Στ. Κασσελάκης έχει ζητήσει τη συζήτηση της πρότασης νόμου του κόμματος για την ακρίβεια σύμφωνα με τον Κανονισμό λειτουργίας της Βουλής, ώστε όλη η κοινωνία να ακούσει και να διαμορφώσει την άποψή της για το αν είναι ρεαλιστικές, κοστολογημένες και ανακουφίζουν τους πολίτες από τις ανυπέρβλητες επιβαρύνσεις που έχει προκαλέσει η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης μπορεί να ηρεμεί: το σύνολο της κυβερνητικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμο όπως πρέπει.

Μέχρι τότε, ο κ. Μαρινάκης και η κυβέρνησή του θα ήταν καλό να εστιάσουν στην ακρίβεια που πρέπει να διασφαλίσουν, αντί να παρατηρούν την αύξηση των τιμών στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας το καλοκαίρι, περιμένοντας το φθινόπωρο.

Και ας σταματήσουν επιτέλους να προσποιούνται ότι σέβονται τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά την ελάσσων υπόθεση των υποκλοπών, όταν δύο χρόνια η Δικαιοσύνη παραμένει αδρανής προκλητικά».

δειτε ακομα

δειτε ακομα