ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υποσχόνται χαράτσια στα προγράμματά τους

 

Βάσει όσων έχουν δηλώσει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μπορούν να εξασφαλιστούν επιπλέον φορολογικά έσοδα για να καλυφθούν οι δημοσιονομικές δαπάνες που θα προκαλέσουν οι εισοδηματικές ενισχύσεις και οι λοιπές παροχές που περιλαμβάνονται στα οικονομικά προγράμματα. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της αύξησης των φόρων στα μερίσματα που υπερβαίνουν ετησίως ένα συγκεκριμένο ποσό, της έκτακτης φορολογίας στα κέρδη εκατοντάδων μεγάλων επιχειρήσεων και της σημαντικής μείωσης του αφορολόγητου ορίου των γονικών παροχών και δωρεών.

Ο τέως βουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Δραγασάκης, είχε ήδη προτείνει την αύξηση των φόρων στα μερίσματα και τη μείωση του αφορολόγητου της γονικής παροχής. Πρόσφατα, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πόπη Τσαπανίδου μίλησε για έκτακτη φορολογία στα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Γιαννούλης αναφέρθηκε σε κλάδους με υπερκέρδη όπως σούπερ μάρκετ, μεγάλες αλυσίδες τροφίμων και μεγάλες εταιρείες logistics. Το ίδιο χαράτσι στα μερίσματα προτείνει και το ΠΑΣΟΚ, που προβλέπει κλιμακωτή φορολόγηση ανάλογα με το ετήσιο ποσό που εισπράττει κάθε φυσικό πρόσωπο.

Επιπλέον, βάσει των δηλώσεων της υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Ελένης Χρονοπούλου, η φορολογία επί των κερδών των επιχειρήσεων θα αυξηθεί με την επιβολή έκτακτου φόρου, ενώ προτείνεται και μείωση του αφορολόγητου της γονικής παροχής και δωρεών κατά το 50%.

δειτε ακομα