Σύριζα: Μια Κεντρική Επιτροπή σκιά του εαυτού της

Η πολυαναμενόμενη Κεντρική Επιτροπή του Σύριζα συνεδρίασε χθες κατόπιν πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα αλλά δεν πραγματοποιήθηκε καμία ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των μελών της Κ.Ε, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί ως μία Κ.Ε. καρικατούρα, σκιά του εαυτού της. Παρόλο που αναγνωρίστηκε η ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα για τα αποτελέσματα των εκλογών, ο ίδιος αποποιήθηκε την ευθύνη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Η ατμόσφαιρα στη συνεδρίαση αντανακλούσε αμηχανία, κατήφεια και αποθάρρυνση, καθώς δεν διεξήχθησαν συζητήσεις, ανταλλαγές απόψεων ή οργανωμένες παρεμβάσεις στελεχών σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταστατικού του Σύριζα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην εκλογική ήττα της 21ης Μαΐου και ανέφερε την πολιτική ατζέντα του φόβου που επέβαλε η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και τις άστοχες τοποθετήσεις στελεχών όπως ο Γιώργος Κατρούγκαλος και η Κουμουνδούρου. Ωστόσο, ο Τσίπρας δεν έχει παρουσιάσει προτάσεις ή λύσεις για την αλλαγή της ρότας του κόμματος.

Η Ράνια Σβίγκου πρότεινε τη μη διεξαγωγή διαλόγου μεταξύ των μελών της Κ.Ε, με αποτέλεσμα η διαδικασία να είναι διεκπεραιωτική και συνοπτική. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν τις δυσαρεστημένες ή ακόμα και αρνητικές κρίσεις που έχουν ακουστεί για το Σύριζα.

δειτε ακομα