ΣΥΡΙΖΑ: Μεταξύ ταραχών και καταιγίδων

Από τις 9 Ιουνίου, τίποτα δεν είναι το ίδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει κουβέντες για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας στην άκρη την ιδέα της αυτόνομης πορείας. Στο Εκτελεστικό Γραφείο αναλύθηκαν τα αποτελέσματα και συμφωνήθηκε ότι το κόμμα πρέπει να επιταχύνει το ρυθμό μέχρι το συνέδριο του Οκτωβρίου. Εκεί θα γίνει το restart με τον Στέφανο Κασσελάκη στην ηγεσία.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε τη σημασία της δημιουργίας μιας ισχυρής προοδευτικής συμμαχίας και κάλεσε τα στελέχη να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Αν και η συζήτηση εστιάζεται στο ΠΑΣΟΚ, ο Τσίπρας αναφέρθηκε γενικά στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά, υποδεικνύοντας ότι το μήνυμά του απευθύνεται σε πολύ ευρύτερο φάσμα πολιτικών.

Οι δηλώσεις τους προκάλεσαν αντιδράσεις, με την Κατερίνα Νοτοπούλου να θίγει την έλλειψη λειτουργίας των οργάνων μετά τις εκλογές. Αναμένει τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για συζήτηση που εκκρεμεί από προηγούμενη εβδομάδα.

Τέλος, η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα μετά την απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου έφερε νέες αντιδράσεις. Πηγές από την Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι με τον Στέφανο Κασσελάκη, οι αργομισθίες στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν τελειώσει.

δειτε ακομα

δειτε ακομα