ΣΥΡΙΖΑ: Κρίση λόγω απολύσεων και “αργομισθιών” στα στελέχη

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο με τις συζητήσεις για απολύσεις και αργομισθίες, ενώ η οικονομική του κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η εσωτερική αναταραχή διχάζει τα στελέχη αντί να ενώνει το κόμμα και τη βάση του.

Και οι δύο πλευρές στο εσωτερικό του κόμματος αναγνωρίζουν πως η κατάσταση είναι ανησυχητική, με παλιούς και νέους “σκελετούς” να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οι απολύσεις σημαντικών μελών του κόμματος δημιουργούν τάραχο, ενώ οι οργανωτικές αλλαγές και η συζήτηση για τις “αργομισθίες” προκαλούν ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την απολύση του Θεοχαρόπουλου και την πιθανή αποχώρηση του Ζαχαριάδη, ο Τσίπρας αναφέρθηκε στην υπόθεση «αργομισθίας», ενώ προσέβαλε τις διαρροές για την εσωκομματική εκλογή του ευρωψηφοδελτίου.

Η κρίση αυτή βάζει στο τραπέζι το θέμα της διαφάνειας του κόμματος, καθώς προκύπτει η ανάγκη για απολογισμό των οικονομικών. Συγκεκριμένα, ο Ραγκούσης τονίζει τη σημασία της διαφάνειας στο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας το κόμμα να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία των μισθοδοτουμένων, τις προσλήψεις και τις δραστηριότητες των Ινστιτούτων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα