Συρίζα και Νέα Αριστερά: Ξεκίνησε ο ανταγωνισμός

Αν πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εμπλακούν σε “συζητήσεις” όπως χθες το βράδυ, μπορεί να επαναληφθεί αυτό που έγινε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στις 11-12 Νοεμβρίου. Η Βουλή και τα ΜΜΕ μπορεί να γίνουν το πεδίο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τη Νέα Αριστερά.

Η πρώτη διαφορά καταγράφηκε κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων. “11” καταψήφισαν το νομοσχέδιο, αλλά σε τρεις από τις έξι διατάξεις που ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία. Αυτή η διαφορά προκάλεσε σχολιασμό από την Ντόρα Αυγέρη.

Στη συνέχεια, στα αποκαλυπτήρια για τη Νέα Αριστερά ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε τη δέσμευσή τους για μια αριστερά στην κυβέρνηση. Τοξικά κλίματα απέρριψε, δηλώνοντας ότι η αριστερά τους θα αγωνίζεται ιδεολογικά, μακριά από αρχηγισμούς και ηγεμονισμούς.

Παράλληλα, η Νέα Αριστερά επίσημα συγκροτήθηκε ως ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα, κάνοντας τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή να φτάσουν τα εννέα.

Σήμερα, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κατά τη συζήτηση των επικαιροτήτων, που θα επιτρέψει στη Νέα Αριστερά να συμμετάσχει στη συζήτηση.

δειτε ακομα

δειτε ακομα