ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση από 48 βουλευτές προς τον Πιερρακάκη σχετικά με την παρακολούθηση του Σίφορντ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση προς τον Κυριάκο Πιερρακάκη σχετικά με την παρακολούθηση της Άρτεμις Σίφορντ, μετά τη διαρροή των στοιχείων εμβολιασμού της. Ο Γιάννης Ραγκούσης και άλλοι βουλευτές του κόμματος ζητούν εξηγήσεις για τη διπλή παρακολούθηση της κ. Σίφορντ από ΕΥΠ και Predator, καθώς και για τις ενέργειες που έχει προβεί ο Πιερρακάκης για τη διερεύνηση της καταγγελίας τους στη Βουλή.

Στις 26 Ιανουαρίου, ο Γιάννης Ραγκούσης είχε καταγγείλει στη Βουλή παρακολούθηση πολίτη με επιμολυσμένο SMS με στοιχεία εμβολιασμού, αλλά ο Πιερρακάκης είχε αποδώσει την καταγγελία σε σενάρια συνωμοσιολογίας. Το Documento αναφέρει πως η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών διενέργησε έλεγχο στον πάροχο τηλεπικοινωνίας Vodafone για να διαπιστωθεί αν η Σίφορντ βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Η Άρτεμις Σίφορντ κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την παρακολούθησή της με το Predator.

Η παρακολούθηση της Σίφορντ από την ΕΥΠ και η εισαγγελική εντολή παρακολούθησής της που έλαβε 6 παρατάσεις αποδεικνύουν ότι το Predator δεν λειτουργούσε για τις υπηρεσίες ιδιωτών, όπως είχε δηλώσει ο Πιερρακάκης.Ο πρώην πρωθυπουργός επιβεβαιώνεται ότι ήταν ένας από τους στόχους του κακόβουλου λογισμικού Predator που χρησιμοποιήθηκε για την υποκλοπή του τηλεφώνου της Αρτέμις Σίφορντ. Το New York Times αναφέρει ότι η υπηρεσία κατασκοπείας και όποιος της εμφύτευσε το Predator λειτουργούσαν συμπληρωματικά και συνδέονται από ένα κοινό κέντρο, που πιθανότατα είναι το Μέγαρο Μάξιμου. Οι Τομεάρχες ζητούν επιβεβαίωση ή διάψευση από τον υπουργό Πιερρακάκη σχετικά με τα δημοσιεύματα και πληροφορίες για το πεδίο αρμοδιότητάς του. Επιπλέον, ζητούν πληροφορίες για τις ενέργειες διερεύνησης της καταγγελίας τους και τους αριθμούς πρωτοκόλλου και τα έγγραφα που αποδεικνύουν τις ενέργειές τους.

δειτε ακομα