Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ανατροπές στην Τελευταία Μέρα – Κέρδη και Απώλειες για Κασσελάκη και Γεροβασίλη

Η τελευταία ημέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν γεμάτη ανατροπές, με τον Στέφανο Κασσελάκη και την Όλγα Γεροβασίλη να βρίσκονται σε έντονη αντιπαράθεση και να αποφασίζουν τελικά να μην διεκδικήσουν νέα εκλογή προέδρου. Ωστόσο, οι εκφράσεις από τις δύο πλευρές αποκαλύπτουν το μεγάλο χάσμα που τις χωρίζει.

Ακόμα και αφού αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή εκλογής, ο κ. Κασσελάκης και η κ. Γεροβασίλη συνέχισαν τις διαφωνίες, με αυτή τη φορά τη σύγκρουση να εστιάζεται στο ποιος έκανε πίσω.

Κατά τη διάρκεια αυτού του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, φάνηκε πως προέκυψαν πολλές εσωτερικές αντιθέσεις. Οι έντονες επικρίσεις μεταξύ των υποστηρικτών τους, Κασσελάκη και Γεροβασίλη, επέφεραν αυξημένη ένταση και συγκρούσεις που εκλάμβονταν με αντεγκλήσεις και αποδοκιμασίες κατά μήκος της συνεδρίασης.

Προφανώς, στον ΣΥΡΙΖΑ υφίσταται πλέον έντονος διαχωρισμός σε διαφορετικά “στρατόπεδα”, με διαφορετικές πολιτικές απόψεις, καθώς και ψυχολογικό χάσμα.

Τα Κέρδη Και Οι Απώλειες Για Στέφανο Κασσελάκη Και Όλγα Γεροβασίλη

Στη μεριά του, ο κ. Κασσελάκης κέρδισε ότι δεν προχώρησε σε εκλογή μετά από πέντε μήνες που ανέλαβε τη θέση. Δεν ξεκίνησε επίσης τη διαδικασία σύγκρισης με τον εαυτό του, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή λιγότερο ελκυστικός και δεν ήταν βέβαιο αν θα έλκυε και πάλι την ψήφο των 150.000 μελών. Ακόμα κι αν κέρδιζε, με λιγότερες ψήφους θα υποδήλωνε ότι δεν ήταν τόσο δημοφιλής. Παρ’ όλα αυτά, η ανταπόκριση του ακροατηρίου, με το χειροκρότημα, διαμορφούσε ότι ελέγχει το συνέδριο και ενισχύει την ομάδα του, επαναφέροντας πιθανότατα κάποια στελέχη που είχαν αποχωρήσει. Από την πλευρά του κ. Κασσελάκη, υπογραμμίζουν ότι οι Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης, που είχαν κρατήσει απόσταση το τελευταίο διάστημα, δεν υποστήριξαν την κ. Γεροβασίλη.

Από την άλλη, οι απώλειες για τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν ότι δεν κατάφερε να επιτύχει τη “λευκή επιταγή” που επιθυμούσε και για την οποία είχε μιλήσει την Κυριακή, μέχρι το 2027. Επιπλέον, δεν ψηφίστηκε η πρότασή του για εκλογές στις 10 Μαρτίου. Σημαντικότερος welterweight, θα συγκροτηθεί ένα Εκτελεστικό Γραφείο. Αυτή η απόφαση υπήρχε στην Πολιτική Απόφαση και ο κ. Κασσελάκης θα πρέπει να την εφαρμόσει στο μέλλον. Επιπλέον, δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στο πολιτικό κεφάλαιο του κ. Τσίπρα, όπως υποδήλωσε και ο πρώην πρωθυπουργός με τα λόγια του. Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης διατήρησε τη θέση του προέδρου, αλλά χωρίς τη “λευκή επιταγή”.

Γεροβασίλη

Όσον αφορά την Όλγα Γεροβασίλη, τα θετικά είναι ότι ανέδειξε ένα νέο “ισχυρό πόλο” με πολλά προεδρικά στελέχη να στηρίζουν το όνομά της, ενώ αντιπροσωπεύει τον Αλέξη Τσίπρα. Κατέκτησε πολιτικό χρόνο, με κάποιους να την κατηγορούν ότι αυτοί που συγκέντρωναν υπογραφές για αναβολή των εκλογών ήταν υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη, οπότε τα όσα έγιναν ήταν υποκριτικά. Επιπλέον, έγινε σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας την προτιμούσε για τη θέση του προέδρου. Η κ. Γεροβασίλη ενισχύει τον συγκροτήματος της η ομάδα των “προεδρικών”, ενώ παράλληλα παρατηρείται και υποστήριξη από νέα πρόσωπα όπως Χρήστο Σπίρτζη, Αθηνά Λινού και Κατερίνα Νοτοπούλου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα