Συνάντηση του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη με τον Επίτροπο Μπρετόν: “Δεν μπορούν να πωλούνται τα ίδια προϊόντα σε διαφορετικές τιμές”

Στη συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν, είχαμε στο επίκεντρο την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ενιαία Αγορά πρέπει να εξυπηρετεί και τους καταναλωτές, υποστηρίζοντας περισσότερο ανταγωνισμό και διαφάνεια. Επίσης, επεσήμανε ότι σε μια ενιαία αγορά δεν είναι δίκαιο να πωλούνται ίδια προϊόντα σε διαφορετικές τιμές, πλήττοντας έτσι τους καταναλωτές.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε επίσης για την πρότασή του για νομοθετική ρύθμιση στο επίπεδο της ΕΕ, για την αντιμετώπιση των Γεωγραφικών Περιορισμών Εφοδιασμού. Επίσης, συζητήθηκε η ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραγωγής, με στόχο τη μείωση της εξάρτησης από άλλα συστήματα. Επιπλέον, τέθηκε η ιδέα για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής ασπίδας αεράμυνας. Από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Αλέξης Πατέλης, η Αριστοτελία Πελώνη και ο Φώτης Μπουρλογιάννης-Τσαγγαρίδης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα