Συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, είχε μια συνάντηση με τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Στη συνάντηση, οι συγγενείς ενημέρωσαν τον κ. Ανδρουλάκη για την πορεία της έρευνας και του έδειξαν φωτογραφίες από το χώρο όπου έχουν μεταφερθεί τα συντρίμμια των τρένων. Παράλληλα, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον κίνδυνο καταστροφής των αποδεικτικών στοιχείων. Ακόμη, επεσήμαναν ότι αισθάνονται προσβολή από νομική άποψη στις δικαστικές διαδικασίες που εκκρεμούν.

Ο κ. Ανδρουλάκης περιέγραψε την εικόνα ως ντροπιαστική και υπογράμμισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προτίθεται να ζητήσει τη σύσταση μιας προανακριτικής επιτροπής βασιζόμενη στην καταγγελία που έστειλε ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας στην ελληνική Βουλή σχετικά με τις παρατάσεις στη σύμβαση 717 για την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες των υπουργών που είχαν ασχοληθεί με το θέμα της τηλεδιοίκησης και της σύμβασης 717. Επίσης, πρέπει να εξεταστούν οι αιτίες που οδήγησαν σε τόσες πολλές αναβολές στην υλοποίηση του έργου που είχε σημαντικό ρόλο στο έγκλημα, στην τραγωδία των Τεμπών.

δειτε ακομα

δειτε ακομα