Συνάντηση του Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιορδανίας – Εστίαση στη Μέση Ανατολή

Σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανία, Ayman Safadi.

Συζητήθηκαν οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι για την περιφερειακή σταθερότητα σε περίπτωση εξάπλωσης της κρίσης στην περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες του Βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah II να επιλύσει την κρίση στη Γάζα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Αύριο Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μετά την συμφωνία του ΕΛΚ, των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελεύθερων σχετικά με τους τρεις κεντρικούς αξιωματούχους της ΕΕ, οι ηγέτες των 27 κρατών θα συναντηθούν για πρώτη φορά μετά τις Ευρωεκλογές.

Θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο περιλαμβάνουν τη στρατηγική ατζέντα για την περίοδο 2024-2029, την Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή, την ασφάλεια και άμυνα της Ευρώπης, καθώς και την ανταγωνιστικότητα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα