Συνάντηση της Υπουργού Ανάπτυξης με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας

Η Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κα Ελένη Λουρή-Δενδρινού συναντήθηκε, παρουσία του διπλωματικού συμβούλου, πρέσβη κ. Νίκου Πιπερίγκου, με τον τ. Προέδρο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, κ. Γεώργιο Καταπόδη, ο οποίος εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας, Καινοτομίας και ΣΔΙΤ της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNECE CICPPP), με διετή θητεία (2023-2025).

Η εκλογή αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, ειδικά λόγω των πρόσφατων γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης, του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας, όπου η συγκεκριμένη κατ’ ουσίαν οριζόντιου χαρακτήρα Επιτροπή (CICPPP) προσφέρει τεχνική βοήθεια και θεσμική υποστήριξη (technical cooperation, capacity building) σε 17 χώρες προγράμματος, μεταξύ των οποίων είναι και η Ουκρανία.

Η ευρεία αποδοχή υποψηφιότητας του κ. Καταπόδη και η ομόφωνη εκλογή του είναι ιδιαίτερη επιτυχία που ενισχύει την παρουσία της Ελλάδας στον Οργανισμό και ειδικότερα σε μια γεωγραφική Επιτροπή με μέλη ισχυρές οικονομίες, που ανήκουν στα G-7 και G-20. Η χώρα μας καλείται να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο σε έναν τομέα σημαντικό για το οικονομικό γίγνεσθαι.

δειτε ακομα