Συνάντηση της Κεραμέως με τη ΓΣΕΕ: Γίνεται ανάγκη για νέο κοινωνικό σύμφωνο στην εργασία – Τι ειπώθηκε για τις συλλογικές συμβάσεις

Κατά τη συνάντηση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκης Κεραμέως, με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ σήμερα, το κυρίως θέμα ήταν η ανάγκη για ένα νέο κοινωνικό σύμφωνο εργασίας.

Η κα Κεραμέως κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων να συμμετέχουν ενεργά σε ένα διαρκή κοινωνικό διάλογο, διαβεβαιώνοντάς τους ότι το Υπουργείο θα είναι πάντα ανοιχτό σε όλους.

Αναφερόμενη στις προτεραιότητες της, η κα Κεραμέως επισήμανε τη σημασία της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας πως η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα συμβάλει σημαντικά σε αυτό.

ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη για προώθηση των διαπραγματεύσεων για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τον καθορισμό επαρκών κατώτατων μισθών.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ενδυνάμωση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας προκειμένου να ενισχυθεί το πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου.

Τέλος, η Υπουργός ανέφερε ότι έχει ζητήσει εντατικότερους ελέγχους από την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας σε όλους τους κλάδους και στοιχεία σχετικά με τους ελέγχους από το 2021 μέχρι σήμερα.

Η συνάντηση με τη ΓΣΕΕ σηματοδοτεί την έναρξη ενός σειράς συναντήσεων που προγραμματίζονται με όλους τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους, υποδεικνύοντας τη σημασία που δίνεται από την Υπουργό στη συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Η επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται με τη ΓΣΕΒΕΕ την Παρασκευή και στη συνέχεια αναμένονται συναντήσεις και με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστας Καραγκούνης, στελέχη του υπουργείου και εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα