Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπρετόν: Η Ενιαία Αγορά πρέπει να λειτουργεί με μεγαλύτερη διαφάνεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, συναντήθηκε με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εσωτερική Αγορά, Thierry Breton. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, την Ενιαία Αγορά και την ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική, με έμφαση στον τομέα της άμυνας.

Ο Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη η Ενιαία Αγορά να λειτουργεί με μεγαλύτερη διαφάνεια και ανταγωνισμό, προς όφελος των καταναλωτών, όχι μόνο των επιχειρήσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε την πρότασή του προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, για τη θέσπιση νομοθεσίας σε επίπεδο ΕΕ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πολιτική των Γεωγραφικών Περιορισμών Εφοδιασμού.

Επέσησε ότι σε μια ενιαία αγορά δεν μπορεί να γίνεται δεκτή η πρακτική της διαφοροποίησης των τιμών των προϊόντων προς βάρος των καταναλωτών, ανάλογα με το μέγεθος της αγοράς.

Συζητήθηκε επίσης η ευρωπαϊκή αμυντική στρατηγική και η ανάγκη ενίσχυσης και χρηματοδότησης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, προκειμένου η ΕΕ να μειώσει την εξάρτησή της από άλλα συστήματα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα