Συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο την Τρίτη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς σύμφωνα με ανακοίνωση της Γερμανίδας αναπληρώτριας κυβερνητική εκπρόσωπος, Κριστιάνε Χόφμα. Θα συζητηθούν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκής πολιτικής και θέματα που αφορούν την πολιτική ασφάλειας. Μετά τις συνομιλίες θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Επιπλέον, το βράδυ της Δευτέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Όλαφ Σολτς θα παρευρεθούν σε δείπνο στο Βερολίνο που παραθέτει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της “Στρατηγικής Ατζέντας”.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία της Αθήνας και της Λευκωσίας για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Μέση Ανατολή και τον κίνδυνο εξάπλωσης της κρίσης στην περιοχή, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: “Η επίλυση του Κυπριακού αποτελεί εθνική μας προτεραιότητα. Η κοινή μας επιδίωξη είναι να ισχύσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια.”

δειτε ακομα

δειτε ακομα