Συνάντηση ηγετών για να υποστηρίξουν την Ουκρανία – Ο Κ. Μητσοτάκης στο Παρίσι

Σήμερα το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ταξιδεύει στο Παρίσι για να λάβει μέρος σε μια διάσκεψη που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, με σκοπό την υποστήριξη της Ουκρανίας. Σε αυτήν την διάσκεψη θα συμμετέχουν 17 ηγέτες χωρών και τέσσερις υπουργικές αντιπροσωπείες.

Οι διπλωματικές πηγές της Γαλλίας τονίζουν την ανάγκη να εξεταστούν τα μέσα που είναι απαραίτητα για την αποτελεσματική βοήθεια προς την Ουκρανία, καθώς επίσης και να σταλεί ένα μήνυμα στη Μόσχα για την αποφασιστικότητα των συμμάχων του Κιέβου. Επισημαίνουν επίσης τον ρόλο της Ρωσίας στην παγκόσμια αποσταθεροποίηση και τη σημασία της ευρωπαϊκής ενημέρωσης για τους κινδύνους που υπάρχουν.

Η συνάντηση δεν αναμένεται να οδηγήσει σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις, με τον βασικό στόχο να επιβεβαιωθεί η κοινή στρατηγική των ενωμένων ηγετών που υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Μακρόν συζήτησε τους στόχους της συνάντησης με τον Πρόεδρο Μπάιντεν των ΗΠΑ και με τον καγκελάριο Σολτς από την Γερμανία, ο οποίος επίσης θα παρευρεθεί στο Παρίσι. Συμμετέχει επίσης ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Κάμερον.

δειτε ακομα

δειτε ακομα