Συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Σύνοδο υποστήριξης της Ουκρανίας στο Παρίσι τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στη διεθνή σύνοδο υποστήριξης για την Ουκρανία που διοργανώνει ο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι.

Η σύνοδος συνέρχει ηγέτες και εκπροσώπους κυβερνήσεων από διάφορες χώρες με στόχο την υποστήριξη της Ουκρανίας, δύο χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται η σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των εταίρων για την υποστήριξη της Ουκρανίας, όπως υπογραμμίζει η Γαλλική κυβέρνηση.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον εμίρη του Κατάρ, επιβεβαιώνοντας την αμοιβαία βούλησή τους για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε οικονομικούς κλάδους όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα, σχετικά με τον τουρισμό, την ενέργεια, και τον αγροδιατροφικό τομέα. Συμφωνήθηκε επίσης να πραγματοποιηθεί σύντομα επιχειρηματική αποστολή στην Αθήνα για την εξέταση των ευκαιριών συνεργασίας.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσκάλεσε τον εμίρη του Κατάρ να επισκεφθεί την Αθήνα, πρόσκληση που αποδέχθηκε ο Σεΐχης Tamim bin Hamad Al Thani.

δειτε ακομα

δειτε ακομα