Στο τραπέζι του διαλόγου κυβέρνηση και αγρότες

Οι αγρότες σε όλη τη χώρα παρέμειναν στα μπλόκα και χθες, λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να εντείνουν τις διαμαρτυρίες τους εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ενώ αναμένεται ότι ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου.

Η κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία της ότι οι διαδοχικές συναντήσεις που θα διεξαχθούν το μεσημέρι θα έχουν θετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι του διαλόγου βρίσκεται η επιτάχυνση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, προκειμένου οι αγρότες να εισπράξουν ταχύτερα ζεστό χρήμα.

Επίσης, στο τραπέζι του διαλόγου από πλευράς κυβέρνησης θα βρεθούν προτάσεις για παρεμβάσεις στην ενέργεια, μεγαλύτερη έκπτωση στο ρεύμα, μέτρα έκπληξη, καθώς και επιτάχυνση των δόσεων του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, στο τραπέζι του διαλόγου θα βρίσκονται εκτός από τον πρωθυπουργό, οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Οικονομίας, και εκπρόσωποι από τον ΕΛΓΑ.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως ήδη έχει ξεκινήσει η δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου των χωρών του Νότου για περισσότερη οικονομική ενίσχυση, ενώ οι διαπραγματεύσεις για την αλλαγή συγκεκριμένων σημείων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα