Στο 18,1% η δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με δημοσκόπηση MRB

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης της MRB, παρατηρείται χαμηλή συγκέντρωση ψήφων για το SYRIZA, ενώ αναδεικνύεται η δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη. Ταυτόχρονα, οι πολίτες αξιολογούν την διαχείριση των πλημμυρών από την κυβέρνηση και την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN TV. Η δημοσκόπηση καλύπτει θέματα οικονομίας και ακρίβειας, καθώς και την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Επίσης, προκύπτει η «ακτινογραφία» των νέων αναποφάσιστων μετά τις εκλογές.


Η δημοσκόπηση καταγράφει υψηλά ποσοστά αδιευκρίνιστης ψήφου

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, που φτάνει το 21,4%, λειτουργώντας ως ένδειξη απόστασης του κοινού από τα κόμματα. Το SYRIZA διατηρεί σταθερό ποσοστό, ενώ το ΚΚΕ ανεβαίνει από το 7,5% στο 9% και η Ελληνική Λύση από το 4,44% στο 7,3%.

Χαμηλή συγκέντρωση για το SYRIZA, υψηλή για τη ΝΔ

Η δημοσκόπηση αποδεικνύει ότι η ΝΔ έχει υψηλή συγκέντρωση ψήφων, που αγγίζει το 85%. Αντίθετα, το SYRIZA παρουσιάζει χαμηλή συγκέντρωση με ποσοστό 66,7%. Παράλληλα, παρατηρούνται διαρροές ψηφοφόρων από το SYRIZA προς άλλα κόμματα.

Αξιολόγηση των κυβερνητικών χειρισμών στις πλημμύρες της Θεσσαλίας

Οι πολίτες είναι διχασμένοι σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς κατά τη διάρκεια των πλημμύρων στη Θεσσαλία. Το 47,9% θεωρεί ότι το φαινόμενο ήταν τόσο μεγάλο, που καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει, ενώ το 48% πιστεύει ότι κάποια άλλη κυβέρνηση θα το είχε αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα.

δειτε ακομα