Στήριξη νέων γονέων: Ζαχαράκη δηλώνει ότι το πρόγραμμα παρέχει πλέον μόνιμα αυξημένο ποσό

Στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε σε μέτρα στήριξης για νέους γονείς και στο σχέδιο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Η υπουργός τόνισε τη σημασία των μέτρων για τη σταθεροποίηση των αριθμών των γεννήσεων και τονίζοντας ότι τα ανακοινωθέντα μέτρα θα βοηθήσουν το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας.

Αναφέροντας τη στέγαση, ανακοίνωσε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Ενοικιάζω” και το πρόγραμμα “Σπίτι μου” για δάνεια κατοικίας σε νέους. Επίσης, εξήγησε ότι δίνεται πλέον μόνιμα αυξημένο ποσό για τα νέα μέτρα στήριξης των νέων γονέων.

Σε σχέση με την πρόταση από την Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων σχετικά με τα κλειστά ακίνητα, η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι εξετάζεται, ενώ υπογράμμισε την ειλημμένη απόφαση να βοηθηθεί στο θέμα της Airbnb.

Επιπλέον, ανακοίνωσε την εργασία με το Δήμο Αθηναίων και Θεσσαλονίκης για να ανακαινίσουν ακόμα διαμερίσματα με το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να βοηθήσουν τους κατόχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και τους νέους ανθρώπους.

δειτε ακομα

δειτε ακομα