Ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη βοήθεια της μετά τον σεισμό

Χθες, ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, Τσαγατάι Ερτσιγιές, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας (ΕΜΑΚ) και εκφράστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος για τη βοήθεια που πρόσφερε η ελληνική αποστολή μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, αναφέρθηκε στο ζήτημα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Παράλληλα, στο Twitter της τουρκικής πρεσβείας, ανακοινώθηκε ότι ο κ. Ερτσιγιές επαναλάμβανε τις ευχαριστίες του τουρκικού λαού και κυβέρνησης για τη συμβολή της ΕΜΑΚ και του Εθνικού Κέντρου Ανταποκρίσεων στη διάσωση πέντε ανθρώπων στην Τουρκία.

Περισσότεροι από 48.000 νεκροί από τον σεισμό στη Τουρκία

Ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς στην Τουρκία τον περασμένο μήνα έχει αυξηθεί σε πάνω από 48.000, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Η κυβέρνηση προσπαθεί να στηθούν πόλεις από κοντέινερ για να προσφέρουν μακροπρόθεσμη στέγη σε αστέγους σεισμόπληκτους.

Συνολικά, πάνω από 54.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Τουρκία και τη Συρία από τα αποτελέσματα των σεισμών. Πάνω από 115.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

δειτε ακομα