«Παρέμβαση του τουρκικού προξενείου» στη Ροδόπη σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι σοβαρές καταγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου προς όφελος μουσουλμάνων υποψηφίων στη Θράκη, είναι αληθινές, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το μακρύ χέρι της Άγκυρας υπήρξε κρίσιμος παράγοντας στην εκλογή μειονοτικών υποψηφίων στην περιοχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πρόσφατα, ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, πρώην μέλος της συντονιστικής γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, επιβεβαίωσε με μαρτυρίες του στα social media πως το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε τον τελευταίο λόγο για τις εκλογές στη Ροδόπη και τη Ξάνθη. Επίσης, η Ελένη Λαφτσή, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε κάνει ανάλογες καταγγελίες για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στα πολιτικά πράγματα της περιοχής.

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καλογιαντσίδης παραιτήθηκε από τη θέση του στον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, καταγγέλλοντας «ανθρωποφαγίες», «μηχανισμούς», «εσωστρέφεια» και «παράδοση στο Προξενείο». Επίσης, έθεσε υπό αμφισβήτηση τον τρόπο διοίκησης του κόμματος και την υποστήριξή του σε μουσουλμανικούς υποψηφίους στην Θράκη.

δειτε ακομα