Σταϊκούρας: Το σχέδιο ανασυγκρότησης της Σάμου θα επιταχύνει την ανάπτυξή της

Στη Σάμο, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, εξέφρασε αισιοδοξία για το σχέδιο ανασυγκρότησης του νησιού, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και καιρό. Το ποσό των 140 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν εγκριθεί για τη Σάμο μετά τον σεισμό του 2020 έχει ήδη διοχετευτεί προς το νησί μέσω περιφέρειας, δήμων και υπουργείων.

Αναφερόμενος στη μελέτη ανασυγκρότησης της Σάμου, που έχει υποβληθεί στα αρμόδια υπουργεία και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα σε περίπου τρεις εβδομάδες, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε τη σημασία του εγχειρήματος ως μέσο ενίσχυσης του τουρισμού, των μεταφορών και του πολιτισμού του νησιού.

Ο βουλευτής της Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, επισήμανε ότι η ανασυγκρότηση αποτελεί μια ακόμα πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θα συμβάλει στη γενική ανάπτυξη του νησιού.

Παρά τις δυσκολίες και τη δυσαρέσκεια πολλών πολιτών για τη χρονική καθυστέρηση στην αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό, ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει τη Σάμο.

Ο ίδιος βρέθηκε στο νησί για να παραστεί σε εκδήλωση του κόμματος, μαζί με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτια και τον πολιτικό Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος αναμένεται να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τη στήριξη του κόμματος.

δειτε ακομα

δειτε ακομα