Σταϊκούρας: Τα έργα θα υλοποιηθούν, παρά τις έκτακτες συνθήκες

Τα εμβληματικά έργα και πολλά άλλα, τα οποία έχουν δρομολογηθεί δεν θα διακοπούν, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που προκαλεί η κακοκαιρία «Daniel». Αυτό τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια του 6ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών-ITC 2023.

Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, προκειμένου να αντεπεξέλθουν από κοινού στις ιδιαίτερες συνθήκες. Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι παρά τις προκλήσεις, τα έργα θα εκτελεστούν, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται ρεαλισμός και υπευθυνότητα. 

Ως παράδειγμα, ανέφερε την ευελιξία που παραχωρήθηκε στον Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη χρήση επιπλέον πόρων, και αναφέρθηκε επίσης σε πρωτοβουλία για την έκδοση ενός πράσινου ομολόγου από το Υπουργείο Οικονομικών, που θα χρηματοδοτήσει έργα που η χώρα χρειάζεται.

<img class="alignnone wp-image-1337215 size-full" src="https://cdn.pagenews.gr/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-11-Staikouras_Fin-Forum.jpg" alt="Χρήστος Σταϊκούρας” width=”1800″ height=”1200″>

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε επίσης λόγο για τη δυνατότητα λήψης δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σημειώνοντας όμως ότι θα πρέπει να εξαντλήσουμε πρώτα όλες τις άλλες δυνατότητες. Τελικά, κάλεσε όλους να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και να αντιμετωπίσουν υπεύθυνα τις νέες προκλήσεις.

δειτε ακομα