Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πολάκης περιλαμβάνεται μετά την επιστολή του μεταμέλειας.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να παραμείνει ο Παύλος Πολάκης στις εκλογικές λίστες του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε μιλήσει για αυτοκριτική από την πλευρά του Πολάκη και αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε ο πρώην υπουργός στο κομματικό όργανο. Μετά την επιστολή μεταμέλειας του κ. Πολάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την πόρτα της επιστροφής.

Στην εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ο Τσίπρας αναφέρθηκε στην αυτοκριτική ως αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας και την χαρακτήρισε πράξη πολιτικής ευθύνης. Επίσης, ανέφερε ότι η επιστολή Πολάκη μάς αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε τις αρχικές μας προθέσεις και ότι για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας.

Ο Πολάκης ζήτησε συγγνώμη και αναγνώρισε τα λάθη του, προχωρώντας σε μια πλήρη αυτοκριτική για τις θέσεις του που τον οδήγησαν στην έξοδο από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Η αποφασιστική στάση του Τσίπρα οδήγησε στην επιστροφή του Πολάκη στις εκλογικές λίστες του κόμματος.Ο Παύλος Πολάκης δηλώνει ότι ο στόχος του δεν είναι να επηρεάσει τις θέσεις και το πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ σε καμία κατεύθυνση. Αναφέρει ότι δεν είχε σκοπό να αμφισβητήσει δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε και το δικαίωμα των συλλογικών οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις. Σημειώνει ότι η πρόθεσή του δεν ήταν να στοχοποιήσει συγκεκριμένα πρόσωπα δημοσιογράφους, αλλά να αναδείξει την επιρροή της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης. Αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί.

δειτε ακομα