Σπίρτζης Τέμπη: Η εύστοχη απάντηση του Γιάννη Οικονόμου.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, πρώην υπουργός Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ για να τοποθετηθεί σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε στα όσα είπε ο Σπίρτζης και χαρακτήρισε την τοποθέτησή του ως “θλιβερό μνημείο κυνισμού, σύγχυσης και ψεμάτων”. Επίσης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη για το δυστύχημα από την πρώτη στιγμή.

Ο Σπίρτζης και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δε φέρουν ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με τον ίδιο. Επίσης, υποστήριξε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η νοοτροπία που επικρατούσε δεν τους αφορούν. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της ΝΔ υποστηρίζουν ότι ο Σπίρτζης και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα απαραίτητα έργα υποδομής και εκσυγχρονισμού των σιδηροδρόμων για να αναβαθμιστεί η ασφάλεια.

Η κομματική αντιπαράθεση είναι άχαρη και αχρείαστη στην περίσταση αυτή. Ωστόσο, οι πολίτες απαιτούν ανάδειξη και ανάληψη ευθυνών και αλήθεια, όχι ψέματα και φαρισαϊσμό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί τον Σπίρτζη να παραστεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, προκειμένου να αποτυπωθεί με έγγραφα και στοιχεία η πραγματική κατάσταση.

δειτε ακομα