Σωκράτης Φάμελλος: Η Συχνή Εκλογική Διαδικασία Δεν Ενισχύει την Εμπιστοσύνη της Κοινωνίας

Στην ομιλία του ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, δήλωσε την αντίθεσή του στη συχνή εκλογή αρχηγού. Υπογράμμισε ότι η προτεραιότητά τους είναι να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας μέσω της υπηρεσίας στις αξίες της αριστεράς και της κοινωνίας, αντί να επιδιώκουν συνεχόμενες εκλογές κάθε λίγους μήνες. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η κοινωνία κρίνει τις δράσεις τους καθημερινά και η απόφαση για την εκλογή προέδρου δεν παρέχει αυτόματες λύσεις. Άφησε να εννοηθεί ότι η ενότητα και η πολιτική ενίσχυση απαιτούν διαλόγους και ανοιχτότητα, και όχι ενδοσκόπηση.

Τονίζοντας τη σημασία της ενεργού πολιτικής συμμετοχής, τόνισε την ανάγκη για ένα δημοκρατικό, ευρωπαϊκό και συμπεριληπτικό κόμμα, με ενεργούς πολίτες. Επισήμανε ότι η υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνίας απαιτεί οργανωμένες προσπάθειες και ενότητα από το ΣΥΡΙΖΑ, και ότι ο κόσμος αναζητά λύσεις και απαιτεί σοβαρότητα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη σημασία της έναρξης διαλόγων και της αντιμετώπισης προβλημάτων, ενώ υπογράμμισε ότι ο μοναδικός αντίπαλός τους είναι η δεξιά πολιτική, καθώς αντιτίθεται στα συμφέροντα της κοινωνίας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα